Thesissen

NIEUWE THESISSEN

Met FLACRA zoeken we elk academiejaar hulp van studenten die ons kunnen ondersteunen door een masterproef te doen binnen ons team. Op deze manier kunnen zij ons helpen met onze technologische vooruitgang. Hieronder staan enkele masterproeven waarvoor we momenteel nog studenten zoeken.


Bij interesse in één van deze thesissen, of indien u zelf een idee hebt om een thesis te doen die binnen ons team zou passen, neem dan zeker contact met ons op.

Ontwerpen van een koppelingsmechanisme voor autonome samenwerkende robots


Samenvatting:

De focus van deze masterproef zal liggen op een project waar we momenteel de robots willen gebruiken om verschillende karren van een woonzorgcentrum te verplaatsen naar verschillende locaties. Om dit te kunnen doen zullen de robots gekoppeld moeten kunnen worden aan de karren om ze te kunnen transporteren. Hiervoor zal een mechanisch systeem uitgewerkt moeten worden.


Naast dit koppelingsmechanisme zal deze thesis voornamelijk focussen op de optimalisatie van onze nieuwe prototypes. Hierbij zal gezocht moeten worden naar een eenvoudige manier om alle componenten te bevestigen op de robot zodat deze zo modulair mogelijk kan worden opgebouwd.

Daarnaast zal er ook vooral aandacht besteed moeten worden aan de sterkte van de robot en zal men onderzoek moeten doen naar de gebruikte wielen van de robot. Dit alles zal in een praktische setting onderzocht en getest worden op de locatie waar de robots effectief gebruikt zullen worden.


Deze masterproef kan worden samengevat in volgende onderdelen:

  1. Koppelingssysteem met karren uitwerken
  2. Modulaire componentenbevestiging uitwerken
  3. Draagkracht prototype optimaliseren
  4. Wielen optimaliseren


Studierichting: Elektromechanica


Aantal studenten: 1

Nauwkeurige uitlijning van mobiele robots


Samenvatting:

Mobiele robots hebben naast een globale positionering meestal ook nood aan een nauwkeurige relatieve plaatsbepaling ten opzichte van een draadloos oplaadstation, een te vervoeren last... Het doel van deze masterthesis is om de relatieve plaatsbepaling te onderzoeken en vervolgens uit te testen.


Voor de masterthesis kan er verder gebouwd worden op het resultaat van een thesis van het vorige academiejaar. Er kan eventueel ook gekeken worden om een zonnepaneel te integreren in de robot waarna hij zichzelf zou kunnen positioneren om opgeladen te worden door de zon. Dit concept zou kunnen gebruikt worden in IoT-nodes zodat deze zichtzelf kunnen opladen met hernieuwbare energie.


De werkverdeling van deze opgave, voor 1 of 2 studenten, ziet er ongeveer als volgt uit:

  • 10 % Literatuurstudie van de bestaande technologie
  • 20% algoritmisch ontwerp
  • 40% Hardewareontwerp
  • 30% Experimenten


Studierichting: Elektronica - ICT


Aantal studenten: 1 of 2

FLexible, Autonomous & Cooperative

Robot Applications

GET IN TOUCH


Adres:         Gebroeders de Smetstraat

9000 Gent

Lokaal C201 

Email:         info@flacra.be

Phone:       +32 9 267 27 04

© Copyright. All Rights Reserved.

VOLG ONS
Contact