Over Ons

ONS VERHAAL

FLACRA is de eerste studentenonderneming van  KU Leuven op Technologiecampus Gent. Dit teamproject is ontstaan onder het  Postgraduaat Innoverend Ondernemen  voor Ingenieurs en is opgericht in september 2017 door 4 pas afgestudeerde Industrieel Ingenieurs. Het postgraduaat is gecreëerd om bij studenten de ‘ondernemingszin’ aan te wakkeren door deze actief te laten meewerken aan innovatieve (team)projecten. In FLACRA leren de leden zelfstandig een onderneming  onderhouden, uit te breiden en te verbeteren om zo kennis op te bouwen op de meest praktische manier mogelijk.

De richtingen die mogen deelnemen aan het Postgraduaat Innoverend Ondernemen voor ingenieurs zijn burgerlijk, industrieel, handels- en bio-ingenieur.

Studenten kunnen het Postgraduaat doorlopen in een 1-jarig of 2-jarig traject. Het 2-jarig traject combineer je met het laatste masterjaar van je huidige richting. Hiernaast schrijven de teams jaarlijks thesissen uit.

Binnen deze opleiding kan je kiezen uit 3 soorten innovatieprojecten: 'In-Company project', 'Teamproject' of 'Start-up project'

Er zijn reeds een aantal studenteams gevestigd in Leuven. Vanaf dit jaar is FLACRA het eerste team op de campus in Gent!

ORGANISATIESTRUCTUUR

Als teamlid van FLACRA kan je grotendeels je eigen pad invullen. Hierbij kan men zich focussen op 1 van de 3 pijlers, verduidelijkt in onderstaand schema. Robot Development omvat de ontwikkeling van de robots, zowel hard- als softwarematig. In Business & Strategy worden ondernemingsskills gebruikt om een succesvolle organisatie uit te bouwen. De laatste pijler Branding & Communicatie onderhoudt het imago en naamsbekendheid van FLACRA. Het rekruteren van nieuwe studenten vormt de basis van deze tak.


Binnen deze pijlers kunnen teamleden  hun eigen takenpakket samenstellen. Het is aangewezen dat dit takenpakket  aspecten van  meerdere pijlers bevat.

ONTDEK HET TEAM

MICHIEL CABOOT

JAN WENS

JESSE ILLEGEMS 

Teamleader

BAUKE CHAERLE

 

ROBBE RECOUR

Thesis duo 1

TEAM 2017-2018

Thesis duo 2

ADRIAAN BRYSSE

Head of Finance

ROBIN DE LUYCK

Teamleader

SIMON GOOVAERTS

Head of Branding

HENDRIK DELEYE

Head of

Legal Affairs

FLexible, Autonomous & Cooperative

Robot Applications

GET IN TOUCH


Adres:         Gebroeders de Smetstraat

9000 Gent

Lokaal C201 

Email:         info@flacra.be

Phone:       +32 9 267 27 04

© Copyright. All Rights Reserved.

VOLG ONS
Contact